• http://www.galdahokejs.lv
  • Mollers
  • LPK
  • Fruittella
  • Nano.lv
  • Chupachups
  • IZM
  • Meller
  • mentos
  • Stiga
  • Meduskoks
  • TabulaRasa
  • RD IKSD
  • LSFP
  • Bahlsen
  • www.perfettivanmelle.com/

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Latvijas kauss 2.posms, Ugāle.

Sīlis atgriežas!
Pirmo reizi Latvijas galda hokeja vēsturē kāds no LRT notika Ugālē un pirmo vēsturisko ierakstu tajā atstāja Atis Sīlis uzvarot posmā, bez tam, kā jau tika prognozēts posmā iespējams būs jauns LK dalībnieku rekordskaits, kas arī piepildījās - tas tika uzlabots par 5 vienībām un spēlētāju skaits sasniedza jau 93.
Atis Sīlis beidzot pārtrauca savu neveiksmju joslu un finālā savam sparinga partnerim Edgaram Caicam neļāva vinnēt pat vienu spēli. Spēlē par 3.vietu starp diviem Raivjiem nedaudz augstāk kotējās Pukinskis, bet uzvaru izcīnīja Sternāts.
Dāmām neklātienes cīņā, kā vienīgajai iekļūstot 1.līgā, uzvaru izcīnīja Gundega Paķe, senioriem talsenieks Salvis Skarainis, bet junioriem Kārlis Balodis. Jau otro posmu pēc kārtas vislielākā delegācija bija Skrundas GHK - 24 spēlētāj, tad sekoja Inčukalna GHK ar 19 spēlētājiem, tikai 13 bija no dažādiem Rīgas klubiem, 12 galda hokeja meistarus atkal atveda HK Lausks, 10 spēlētāju bija no kaimiņiem ventspilniekiem, ar 9 startēja mājinieki, bet 4 galda hokeja meistari no Jēkabpils GHK dēļ lielā attāluma jau dienu iepriekš izbrauca uz Kurzemi, piektais dalībnieks -Baiba Ozoliņa izbrauca agri no rīta. Visbeidzot, kā jau pēdējā laikā ierasts viens pats no Talsiem bija atbraucis S.Skarainis. Lieki piebilst, ka sacensībās nepiedalījās daudzi, bet fakts ir fakts un iespējams Rīgas posmā, kas notiks aptuveni pēc mēneša, dalībnieku skaits var pārsniegt jau visus 100, jo uz galvaspilsētu no visas Latvijas ir piebraukt ērtāk.

Mācīties un uzlabot!
Tā kā sacensības Ugālē notika pirmo reizi un par to sekmīgu sarīkošanu bija bažas, tad būtu vērts arī pakavēties pie maču norises.
Kopumā sacensības tika novadītas daudz, maz normāli. Protams, bija arī lietas, kuras varēja būt labāk pārdomātas. Viens no iepriecinošākajiem faktoriem - dzeramais ūdens, kuru varēja ieliet tik cik vajag, balvās konfekšu kastes un krekliņi ar Ugāles ģerboni, kā arī bukletiņi par Ugāli. Labi atskaņota tika mūzika. No lietām, kuras varētu uzlabot - tā kā sacensības notika manēžā, tad vajadzēja izmantot visu zāles garumu un galdus novietot tās garumā nevis šķērsām, jo tie atradās pārāk tuvu un spēlētāji reizēm viens otram traucēja. Protams, svarīgs faktors galda hokejā ir gaismas un šo jautājumu laikam bija grūti paredzēt - kamēr bija gaišs viss bija OK, bet kad sāka tumst, tad izrādījās, ka tās ir ļoti vājas un play-off nācās spēlēt jau puskrēslā. Vispār jau galda hokejam vairāk vai mazāk piestāv spēlēt sporta zālēs vai aktu zālēs, kultūras namos un tāpēc raksta autors, būdams Latvijas GHF pārstāvis, gribētu vairāk vērst uzmanību organizatoriem uz to, lai viņi censtos savu sporta veidu spēlēt cēlākos apartamentos un patīkamākā vidē. Raksta autors ir pats saskāries ar šādām lietām un bieži vien ir nācies pārliecināt cilvēkus par to, ka galda hokejs ir sporta veids, kurā galda hokeja meistari neskrien pa zāli ( kultūras namu, aktu zāli ) nebojā grīdas segumu ( arī galdu virsmas uz kuriem tiek likti galda hokeja lakumi, bieži vien skolu saimnieki iedod tos sliktākos un šaurākos galdus, dēļ kā nākas likt 2 galdus kopā, lai uz tiem varētu uzlikt galda hokeja laukumus ) un nedemolē to, bet gan kulturāli stāv pie galdiem. Un tāpēc ja ir iespēja, organizatori, tad ejiet un pārlieciniet zāļu saimniekus par galda hokeja lietderību ( jauniešu brīvā aktīvā laika izmantošana ) un to patieso būtību.
No vienas puses labi bija, ka mūsu jauniešu trako bariņš starplaikā un ne tikai varēja izlādēties manēžas otrajā pusē uzspēlējot basketbolu, bet no otras puses rodas iespaids, ka šeit notiek kaut kāda netradicionālā daudzcīņa un arī izlādēties jauniešiem vajadzētu pareizajā virzienā - galda hokejā! Bet tas, protams, vairāk vai mazāk darbiņš sacensību sekretariātam!

Grupu spēles.
A grupā uzvarēja Edgars Caics, kurš nezaudēja nevienā spēlē, bet neklātienes cīņā tomēr nesavāca vairāk punktu pa visām grupām, jo neierakstīja vienu uzvaru, bet toties Edgaram izdevās parādīt labākos rezultātus citās statistikas ailītēs - vairāk iesistie vārti, mazāk ielaistie vārti un protams, līdz ar to arī labākā vārtu attiecība ( 190-23 ), kā arī vienīgais uz 1.līgu paņēma visbagātāko ražu - 10 punktus. Tik pat punktu R.Sternātam un 8 p.uz 1.līgu. Trešo un ceturto vietu ar 37p. dalīja pirmajā posmā pavāji nospēlējušais A.Zaharovs un V.Smagars - attiecīgi 6 p.,bet Smagaram tikai 3 p. uz 1.līgu. Pirmo reizi 1.līgā degunu apsildīt dabūja jēkabpilietis Jorens Leskovičs - 32p. ( tikai 1 p.). Vissīvākā cīņa izvērtās par 6. ( pēdējo ) vietu, kurā ar vienādu punktu bagāžu finišēja pieredzējušais E.Paķis un R.Gals, bet 1.līgā iekļuva Eduards pateicoties savstarpējai uzvarai. Aiz R.Gala finišēja vēl 4 jaunie inčukalnieši - tā ka, no šīs grupas nevienam inčukalnietim nesanāca iekļūt 1.līgā. Sīva cīņa bija arī par 12.vietu, kura deva iespēju uzspēlēt 2.līgā un kuru arī pateicoties savstarpējai uzvarai ( abiem vienāds punktu skaits ) ieņēma skrundēnietis Aivis Rudzītis apsteidzot inčukalnieti Andi Grīnbergu.

B grupā ar 42 p. kā pirmais finišēja Atis Sīlis ( 8 p. ). Otrais stabili ar 38 p. Edgars Mucenieks ( 6 p. ). Trešās līdz sestās vietas ieguvēji, kā sarunājuši līdzi savāca pa 4 punktiem, vien punkti grupā nedaudz atšķīrās - pa 35 p. savāca Haralds Gals un Sandis Kadakovskis, bet pa 34 p. Jevgēnijs Zaharovs un nedaudz negaidīti Gundega Paķe. Diezgan līdzīgi punkti sadalījās arī nākošajiem trijiem, kuri neiekļuva 1.līgā - jēkabpilieši Andrejs Kuzņecovs, kurš bija ļoti tuvu, lai otro reizi pēc kārtas iekļūtu 1.līgā - 32p. un Kristaps Zarinieks ar 30p., kā arī Roberts Emerbergs ar 30p.. Otrajā līgā apsteidzot par 1 punktu ugālieti Andriānu Jonucu izdevās aizķerties Elīnai Galai.

C grupā bez zaudējumiem ar 42 iegūtajiem punktiem finišēja Raivis Pukinskis ( 8p. ). Turpat līdzās bija arī Kārlis Balodis un Artūrs Verčins ar attiecīgi 41 un 40 punktiem ( attiecīgi 7 un 6 punkti līdzi ). Nedaudz negaidīti pārliecinoši 1.līgai kvalificējās Rolands Zariņš ar 37 punktiem ( 5p. ). Piektais finišēja Sandis Kalniņš ar 35 punktiem, bet tikai 2 punkti līdzi uz 1.līgu. Sīva cīņa bija par atlikušo 6.vietu, kuru izrāva Rūdolfs Valainis 31p. ( 2p.līdzi ). Gandrīz 1.līgā izdevās iekļūt mājiniekam Elmāram Šefanovskim ( 30p. ), kas jau būtu uzskatāms par lielu pārsteigumu ( tas tikai liecina par to, ka ugāliešiem vajadzētu biežāk apmeklēt LRT ). Ar 29 punktiem finišēja Egīls Belševics ( lai iekļūtu 1.līgā ir noteikti jāatņem punkti vadošajiem spēlētājiem - šoreiz spēlēs ar vadošo sešinieku tas neizdevās ).

D grupā uzvarēja Jānis Kalnēvics, kurš neklātienē savāca visvairāk punktu - 43, bet arī jāpiemin, ka šajā grupā bija par 1 spēlētāju vairāk ( Jānim 8 p. līdzi uz 1.līgu ). Diezgan nikns par neveiksmīgu startu 1.posmāizskatījās Salvis Skarainis, kuram tikai punkts mazāk ( 7p. ) un neklātienes cīņā dalīta 1.vieta ielaistajos vārtos ar E.Caicu - 23. Beidzot 1.reizi 1.līgā izdevās iekļūt Artim Skujniekam un diezgan pārliecinoši - 38p. ( 5 p. līdzi ). Punkts mazāk un arī 5 p. bagāža Mikum Saulītim. Tikpat punktu cik Mikum senioram Arnim Vītolam, tikai bagāžā 3 p. Kā pēdējam uz 1.līgu atkal palaimējās iekļūt Jānim Karlovskim - 36 punkti. Pirmais aiz svītras palika Roberts Kupčs ar 34 punktiem.

Līgu spēles.
4.līgā spēlēja 12 skaistkalnieši , 5 skrundēnieši, 3 ugālieši un pa 1 spēlētājam no Inčukalna un Ventspils. Šajā līgā, kā vienīgajā netiek izspēlēti play-off mači un tāpēc ir svarīgi apļa rezultāti. Pirmais trijnieks finišēja ar vienādu punktu skaitu - 31 un pat punkti bija sadalījušies līdzīgi - visiem pa 2, talkā nācās ņemt vērā vārtu attiecību. Labāka vārtu attiecība pirmo vietu ļāva ieņemt skrundēnietim Jānim Vingrim, bet otrais viņa novadnieks Eduards Piculis, kā trešais vienīgais inčuklanietis šajā līgā Artūrs Vītiņš.

3.līgā izslēgšanas spēlēm kvalificējās 3 skrundēnieši un 1 inčuklanietis. Uzvarēja un 49.vietu posmā izcīnīja Mariss Emerbergs, otrais Endijs Budris, bet trešais Andis Grīnbergs.
Pirmo reizi, lai arī sastāva ziņā posmā izpalika ļoti daudzi vidēja līmeņa spēlētāji, 3.līgā spēja iekļūt pašlaik, vismaz LRT līmenī, labākais skaistkalnietis Rolands Hāns, kur viņš izcīnīja 19.vietu ( 67.vieta posmā ). Trešā līga bija pārstāvēta ar veseliem 9 jaunajiem skrundēniešiem un 8 ventspilniekiem, kā arī 4 ugāliešiem, 2 inčukalniešiem un jau pieminēto skaistkalnieti.

2.līga bija daudz raibāka - 8 inčukalnieši, 6 rīdzinieki, 4 skrundēnieši, 3 jēkabpilieši, 2 ugālieši un 1 ventspilnieks. Četriniekā iekļuva jēkabpilietis A.Kuzņecovs, E.Belševics un 2 inčukalnieši - R.Gals un R.Kupčs. Pirmajos divos posmos, lai arī nedaudz novājinātos ( kā jau minēju nestartēja vairāki laba līmeņa spēlētāji ), abas reizes neiekļuvis 1.līgā, savu piederību vismaz tādos spēlētāju sastāvos pierādīja E.Belševics, kurš jau otro reizi uzvarēja 2.līgā finālā uzveicot A.Kuzņecovu, bet spēlē par 3.vietu ( 27.posmā ) jaunākais no brāļiem Galiem Rihards uzveica R.Kupču. Labākais no ventspilniekiem arī šoreiz bija Aleksandrs Žernovojs, kurš ierindojās 22.vietā ( 46.v.posmā ) un spēja pacelties 1 līgu augstāk. Lai arī ugālietim E.Šēfanovskim gandrīz izdevās iekļūt 1.līgā, tomēr 2.līgā labāks par viņu bija otrais tur iekļuvušais ugālietis - Uģis Šēniņš, kuram 18. vieta pret Elmāra 21.v.. Augstāk nekā parasti izdevās ierindoties Danielam Laizānam - 12.vietā ( 36.vieta posmā ).

1.līgā uz daudzu spēcīgu neatbraukušo spēlētāju rēķina bija daudzi retie viesi, protams, viņiem arī īpaši neizdevās izcelties - otro reizi par autsaideru palika Jānis Karlovskis, kuram atkal pēdējā vieta, protams, uzslava par atkārtotu iekļūšanu 1.līgā. Ņemot vērā arī pagājušās sezonas Latvijas čempionātu maijā, kurā bija nesalīdzināmi augstāks līmenis, Jānis 1.līgā jau ir spējis iekļūt 3. reizi pēc kārtas kādā no LRT. 23.vietā finišēja pirmo reizi tur spēlējošais Jorens Leskovičs. Arī pārējie jauniņie - ieņēma vietas pēc aptuvenā reitinga - 20.v. Rolands Zariņš un 21.v. Artis Skujnieks. Tomēr pavisam švaki apakšējam galam arī neklājās - no 19.v. līdz 24.v. ieguvušie atradās 3 punktu robežās - 13 -10 punkti. Jau otro reizi pēc kārtas par labāko ekstrēmistu kļuva nevis tā līderis Eduards Paķis, bet gan viņa dzīves biedre Gundega Paķe ieņemot 19.vietu! Eduardam šoreiz 22.vieta.
Neveiksmīgi nospēlēja S.Kalniņš, kuram retu reizi 1.līgā vārtu attiecība ir mīnusos un iegūto punktu summa zem vidējā rādītāja. Daudz augstāk nekā tika gaidīts ierindojās Artjoms Zaharovs - 14.vieta un S.Kadakovskis ( 12.v. ) pat apsteidzot savu treneri Arni Vītolu, kuram 15.vieta. Beidzot labu vietu izcīnīja arī Haralds Gals - 16.v. un savu labāko turnīru, vismaz no PR viedokļa izcīnīja Kārlis Balodis - 7 vietu, pirmo reizi iekļūstot 1/4f. Kārlim faktiski vienīgajam tā pa īstam izdevās uzlabot savu labāko turnīru - 699 punkti pēc PR - tikai 1 punkts pietrūka līdz 700 klubiņam, toties Kārlis ar savu līdzdalību LRT papildinās nacionālo reitingu. Pārējiem, kuriem izdevās paviesoties 1.līgā īpaši neizdevās uzlabot savu stāvokli PR, jo izdevīgāk ir, kad mačos piedalās spēcīgāki spēlētāji, kuriem ir lielāki punkti PR, tomēr labākie turnīri pēc PR tagad ir labākajam šī posma jēkabpilietim R.Valainim ( 18.v. posmā ), Artim Skujniekam un Gundegai Paķei. Daudz labāk nekā 1. posmā nostartēja Salvis Skarainis, kuram 11.vieta posmā.

Play-off.
Ar lielu atrāvienu ( 6 punkti no 2.v. ) 1.līgu novinnēja Edgars Caics zaudējot tikai 2 spēlēs, kā otrais finišēja A.Sīlis un vismaz nodrošināja netikšanos ar savu sparingpartneri ne ātrāk kā finālā. Izslēgšanas spēlēs iekļuva 4 rīdzinieki, 3 inčukalnieši un tikai 1 skrundēnietis ( aiz borta palika J.Zaharovs un E.Mucenieks ).
Pirmā posma varoņi J.Kalnēvics un Mikus Saulītis, kuri attiecīgi ieņēma 3.un 4.vietas šoreiz 1/4f barjeru pārvarēt nespēja un sērijās diezgan pārliecinoši ar 1-4 attiecīgi zaudēja Raivim Sternātam un Raivim Pukinskim. Ar tādu pašu rezultātu sērijā galā ar savu pretinieku tika A.Sīlis uzvarot K.Balodi, bet E.Caics nokārtoja visu daudz mierīgāk - 4-0 pār A.Verčinu.
1/2f R.Sternāts nespēja turēties pretī A.Sīlim zaudējot ar 0-4, bet Edgaram Caicam nācās pasvīst nedaudz vairāk lai uzvarētu R.Pukinski - 4-2.
Spēlē par 3.vietu nedaudz negaidīti uzvarēja R.Sternāts, pie tam pārliecinoši ar 3-0. Tik pat pārliecinoši beidzās arī fināls ar 4-0, kurā A.Sīlis apliecināja, ka iepriekšējām neveiksmēm bija vairāk gadījuma raksturs.

Nominācijas.
OPEN klase ( 115 dalībnieki ):
LK kopvērtējuma līderis joprojām ir E.Caics, bet uz otro vietu ir pacēlies šī posma gaviļnieks A.Sīlis.
1.v. Edgars Caics BJC Laimīte 195p.;
2.v. Atis Sīlis BJC Laimīte 188p.;
3.v. Raivis Pukinskis Skrundas GHK 185p.;
4.v. Jānis Kalnēvics Inčukalna GHK 180p.;
5.v. Mikus Saulītis Inčukalna GHK 176p.;
6.v. Raivis Sternāts Rīgas GHK 172p..

Juniori ( 65 dalībnieki ):
Posmā pirmo reizi uzvarēja Kārlis Balodis otro aiz sevis atstājot pašlaik pēc PR spēcīgāko junioru A.Verčinu, bet 3.v. pirmo reizi Artjoms Zaharovs.
1.v. Kārlis Balodis Inčukalna GHK;
2.v. Artūrs Verčins BJC Laimīte;
3.v. Artjoms Zaharovs Skrundas GHK;
4.v. Haralds Gals Inčukalna GHK;
5.v. Rolands Zariņš Inčukalna GHK;
6.v. Artsi Skujnieks Inčukalna GHK.

Kopvērtējums:
1.v. Artūrs Verčins BJC Laimīte 95p.;
2.v. Kārlis Balodis Inčukalna GHK 90p.;
3.v. Haralds Gals Inčukalna GHK 74p.;
4.v. Jānis Karlovskis Inčukalna GHK 70p.;
5.v. Artjoms Zaharovs Skrundas GHK 66p.;
6.v. Artis Skujnieks Inčukalna GHK 65p..

Sievietes ( 4 dalībnieces ):
Posmā uzvarēja Gundega Paķe, otrā finišēja Baiba Ozoliņa, bet trešā Dārta Ozoliņa .
Kopvērtējumā Gundegai un Dārtai apmainoties ar uzvarām un trešajām vietām ir divvadība, kā trešā ir Baiba Ozoliņa, kura ar izcīnītajām divām 2.vietām atpaliek par 1 punktu, bet ceturtā ir Elīna Gala.

Seniori ( 5 dalībnieki );
Pēc ilgāka laika posmā uzvarēja Salvis Skarainis, bet otrais finišēja Arnis Vītols, trešā vieta 2.līgas varonim E.Belševicam. Kopvērtējumā tāpat kā dāmām divvadībā jau pieminētie posma divi labākie seniori.

LK 3.posmā paredzot scenāriju, ka varētu būt vēl lielāks spēlētāju pieplūdums, tāpēc organizatoriem iesaku jau laicīgi nodrošināties ar rezerves galdiem un vismaz 10 rezerves galda hokeja laukumiem!!!

 

Rezultāti

 

TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo