• http://www.galdahokejs.lv
  • Fruittella
  • Meller
  • Bahlsen
  • Stiga
  • LPK
  • Mollers
  • TabulaRasa
  • Meduskoks
  • IZM
  • RD IKSD
  • Nano.lv
  • www.perfettivanmelle.com/
  • LSFP
  • Chupachups
  • mentos

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Sternāts atkal pārsteidz!

Bez Sīļa un kaimiņiem igauņiem!
Ar tradicionālo startu Inčukalnā 25.septembrī tika atklāta kārtējā sezona galda hokejā. Ja klubu līmenī pirmās sacensības jau ir aizvadītas, tad Latvijas līmenī tā bija pirmā atkalredzēšanās pēc garās un saulainās vasaras atpūtas. Jau pirmais starts nelika vilties - sacensībās piedalījās 79 galda hokeja censoņi no visas Latvijas ( 27 pārstāvji no Inčukalna GHK, 16 no Skrundas GHK, 14 no Ventspils, 12 no Rīgas klubiem, 6 no Jēkabpils GHK, 3 no KŽDC Valmiera un 1 pārstāvis no Talsiem ). Posmā vien izpalika vadošā igauņu desanta ( parasti ieradās Igaunijas izlase ar vadošajiem 5-7 spēlētājiem ) un viens no vadošajiem Latvijas galda hokeja spēlētājiem Atis Sīlis. Jau no paša sākuma par spriedzi nevarēja sūdzēties, jo sezonas noslēgumā labākie visās nominācijās startēs Pasaules čempionātā Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Kā jau to varēja gaidīt par 1.posma uzvarētāju kļuva Edgars Caics, kuram arī sava sīvākā konkurenta prombūtnē nācās nedaudz pasvīst, lai izcīnītu uzvaru - 1/8fināla sērijā ar Edgaru Saulīti bija tuvu 5. spēlei ( Inčukalna un Rīgas posmā izslēgšanas spēles tiek spēlētas līdz 3 uzvarām un tajā piedalās 16 labākie 1.līgas spēlētāji ), bet 1/4finālā ar Didzi Ziemeli Edgars tikai 5 spēles pašās beigās ar veiksmīgu izgājiena palīdzību izvairījās no pagarinājuma. Finālā Edgars apspēlēja tovakar lieliski spēlējošo Raivi Sternātu, kurš jau otrajā LRT pēc kārtas neatstāj medaļnieku pozīcijas, vēl vairāk, pēc pērnās bronzas Latvijas čempionātā, šoreiz Raivis izcīnīja 2.vietu, ar nelielu veiksmes palīdzību, vienu pēc otra apspēlējot 3 potenciālos izlases špīlerus - mājiniekus Jāni Kalnevicu, Kārli Balodi un Matīsu Saulīti. Bronzu izdevās izcīnīt skrundēnietim Raivim Pukinskim. Mājinieki inčukalnieši pēc pagājušās sezonas kāda spēlētāja regulārās atrašanās uz goda pjedestāla, šoreiz palika bešā. Par nelielu pārsteigumu parūpējās Ilze Zuce-Tenča, kurai izdevās triumfēt un izvirzīties Latvijas kausa kopvērtējuma vadībā uzreiz 2 nominācijās - gan junioriem, gan sievietēm! Pārejot šosezon Matīsam Saulītim, Jānim Karlovskim, Artūram Verčinam un Artjomam Zaharovam pieaugušo kārtā, manāmi ir pavājinājušās junioru pozīcijas. Pašlaik Latvijā tieši šobrīd iztrūkst kāda augstākas raudzes juniora. Jāpiebilst, ka 1.līgā spēja iekļūt vien 3 juniori, vienlaicīgi nodrošinot sev goda pjedestālu. Otrais Ilzes kluba biedrs Roberts Kupčs, bet 3.vietā viens no perspektīvākajiem jaunajiem Skrundas pārstāvjiem Mariss Emerbergs. Sievietēm 2.vietā ierindojās jēkabpiliete Baiba-Dace Ozoliņa, bet ar 3.vietu apmierināta varēja būt Gundega Paķe, kura atgriezusies pēc gadu ilgas prombūtnes auklējot savu mazuli. Senioriem pirmais jau pēdējā laikā ierasti Salvis Skarainis, bet 2.vietā Arnis Vītols, kurš tāpat kā Gundega izlaida iepriekšējo sezonu un lai arī 1.līgā palika pēdējā vietā, tomēr bija ar sevi apmierināts. Trešais Vilnis Zoldners.

Grupu spēles.

Dalībnieki tika sadalīti 4 grupās pa 20 katrā ( A grupā spēlēja 19 ). 1.Līgai, kā jau ierasts varēja kvalificēties iekļūstot grupā vadošo sešiniekā.

A grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ar 1. nr. izsētais Edgars Ciacs, kurš neklātienes cīņā ar citu grupu spēlētājiem zaudēja vismazāko punktu skaitu - 1, turklāt spēlētājam, kurš ierindojās aiz 6.vietas un līdz ar to, Edgars uz 1.līgu paķēra visus 10 punktus. Bez tam Edgars bija labākais arī vēl vienā rādītājā - labākā aizsardzība - ielaižot tikai 15 vārtus ( 0,83 vārti vidēji vienā spēlē )! 1.līgai kvalificējās arī J.Kalnevics, Mikus Saulītis, R.Faļkenšteins, arī veselu sezonu izlaidušais Andrejs Kuzņecovs un Arnis Vītols. Tūlīt pat uz 1.līgas sliekšņa palika Kristaps Zarinieks un pēdējo gadu stabils 1.līgas spēlētājs Haralds Gals. Pārējie 1.līgā iekļuvušie dalībnieki savāca līdzīgu punktu skaitu - no 3-5. Vietu pat 2.līgā neizdevās izcīnīt nedz Kasparam Dubavam, nedz Dārtai Ozoliņai, bet 4.līgā palika pieredzējušais Dainis Zariņš.

B grupā dubultuzvara skrundēniešiem Jevgēnijam Zaharovam un Raivim Pukinskim - abiem pa 34 punktiem. Pirmajā pieciniekā visi sarindojās blīvi - trešais ar 33 punktiem Salvis Skarainis, bet ar 32 punktiem finišēja Kārlis Balodis un Valts Smagars. Ar 6 punktu atpalicību 6.vietu izcīnīja pašreizējais junioru potenciālais līderis ( vismaz pēc PR ) Roberts Kupčs. Ar 3 punktu atrāvienu sekoja Ēriks Kuharjonoks. J.Zaharovam neklātienes cīņā uzreiz 2 labākie rādītāji - gūti visvairāk vārti ( 143 - 7,5 gūti vārti vidēji vienā spēlē) un labākā vārtu attiecība ( +100 ). Arī šajā grupā maziņš pārsteigums - tikai 14.vieta un 3.līga Eduardam Paķim. Tomēr visvairāk ir jāizceļ Salvja Skaraiņa 9 savāktie punkti 1.līgai.

C grupā pie dubultuzvaras tika Inčukalna GHK pārstāvji Edgars Saulītis un Didzis Ziemelis ar 33 un 32 punktiem, tiem pārliecinoši sekoja S.Kadakovskis, A.Verčins un S.Mihejevs. Ļoti sīva cīņa bija par 6.vietu grupā uz kuru pretendēja veseli 7 spēlētāji! Šī pēc dalībnieku sastāva izskatījās visspēcīgākā grupa. Cīņā par 6.vietu peļami nebija nedz progresējošais jūrkalnietis Elvijs Siliņš, nedz pēc 4 gadu pauzes spēlējošais Kristiāns Žmuida un reti spēlējošais Jorens Leskovičs, bet kura potenciāls ir daudz augstāks par ieņemto vietu. Aiz sešinieka palika G.Lasmanis, pagājušajā Eiropas čempionātā junioru izlasē spēlējošais J.Karlovskis, kā arī Baiba-Dace Ozoliņa. Vienīgo brīvo vietu izdevās izcīnīt Marisam Emerbergam, kuram izdevās iekļūt 1.līgā un pieteikt pretenzijas uz iekļūšanu junioru izlasē. Jāpiebilst, ka 1.līgu no 3.līgas šķīra tikai 5 punkti un pat ar 20 punktiem nepietika, lai aizķertos 2 līgā. Līdzīgi kā S.Skarainim, ieņemot grupā tikai 3.vietu visvairāk punktu izdevās sakrāt S.Kadakovskim - 8, bet pārējie, izņemot M.Emerbergu ( 2 punkti ) savāca pa 5 punktiem.

D grupā ar vienādu punktu summu finišēja Artjoms Zaharovs un Sandis Kalniņš - 34. Droši 1.līgai kvalificējās arī Matīss Saulītis un Raivis Sternāts. Vēl 1.līgā iekļuva Aleksandrs Žernovojs un Ilze Zuce-Tenča, kā vienīgā dāma nodrošinot priekšlaicīgu uzvaru savā nominācijā. Aiz svītras palika R.Valainis un Valts Grīnbergs, kā arī viens no tehniski labāk spēlējošajiem ventspilniekiem Viesturs Lapiņš. A.Zaharovs savāca vislielāko punktu summu uz 1.līgu - 8.


4.līgā sadalīja vietas no 65.-79. Kā ierasts 4.līgā galīgo vietu sadalījumu nosaka izspēlējot tikai apļa turnīru - tajā, protams, spēlēja šīs spēles vieni no jaunākajiem dalībniekiem, kuriem vēl jāmācās daudz galda hokeja gudrību. 1.vietu tajā un 65.vietu posma noslēgumā izcīnīja vēl pavisam zaļais, bet jau savam vecumam ļoti labi spēlējošais jūrkalnietis Alvis Siliņš zaudējot tikai 3 punktus. 2.un 3.vietu izcīnīja jaunie inčukalnieši - attiecīgi Jānis Markulis un Jānis Kronbergs.

3.līgā iekļūstot play-off un uzvarot 1/2finālu savu favorīta statusu apliecināja Jorens Leskovičs un Kaspars Dubavs - pieveikti tika Intars Žubeckis un Guntis Ernšteins. Finālā pārāks bija Kaspars un izcīnīja 45.vietu turnīra noslēgumā.

2.līgā play-off izdevās iekļūt G.Lasmanim, kurš spēlēja ar Baibu Daci Ozoliņu, bet Ē.Kuharjonoks ar savu kluba biedru Haraldu Galu, kurš aizlika kāju priekšā R.Valainim ( uzvara savstarpējā spēlē ). Galu galā finālā iekļuva Ē.Kuharjonoks un G.Lasmanis un 5 spēļu garā sērijā uzvaru izcīnīja Ēriks. Cīņā par 3.vietu lielāka motivācija bija Baibai-Dacei Ozoliņai. Daudz vairāk tika gaidīts no V.Lapiņa ( 9.vieta ) un it sevišķi no V.Grīnberga ( 17.vieta ).

1.līgā jau no paša sākuma līdera godu uzņēmās J.Zaharovs un to pārliecinoši noturēja līdz pat beigām uzvarot ar 6 punktu atrāvienu - 36 punkti. 2.un 3.vietā attiecīgi R.Pukinskis un E.Caics. Pēc pērnās pavājās sezonas naski to iesāka S.Mihejevs, kurš pēc apļa turnīra ierindojās 4.vietā. Jāatzīmē arī vēl interesantais inčuklaniešu izkārtojums - no 9.-14.vietai sarindojās uzreiz 6 kluba pārstāvji - Mat.Saulītis, Mik.Saulītis, D.Ziemelis, J.Kalnevics, K.Balodis un E.Saulītis, tomēr vislabāko pozīciju pirms izslēgšanas spēlēm izdevās izcīnīt kluba vadītājam S.Kalniņam - 7.vietu. Sīva cīņa bija pat par 16.vietu, jo tīri teorētiski tai pietiek ar izcīnītajiem 16 punktiem, bet 16.vietas ieguvējs S.Kadakovskis savāca pat 23 un R.Faļkenšteinam ar 20 punktiem nācās palikt ar garu degunu - bez play-off mačiem! Arī apakšgals nebija no peramajiem - pat pēdējās vietas ieguvējs savāca 11 punktus. Par galīgu izgāšanos varētu uzskatīt vienīgi Artūra Verčina 19.vietu.

Play-off sērijās 1/8finālā ar sausiem rezultātiem savas sērijas uzvarēja R.Pukinskis, K.Balodis, D.Ziemelis un S.Kalniņš uzvarot attiecīgi S.Skaraini, S.Mihejevu ( zaudēja savu sēriju no visaugstākās pozīcijas un nespēja sekmīgi turpināt iesākto ), A.Zaharovu un Miku Saulīti. Uzvaras 4 spēlēs izcīnīja J.Zaharovs, E.Caics un Matīss Saulītis attiecīgi pār S.Kadkovski, E.Saulīti un V.Smagaru. Vissmagākā bija cīņa starp R.Sternātu un J.Kalnevicu, kurā bija 2 pagarinājumi un kurā visas spēles beidzās ar 1 vārtu pārsvaru, turklāt Raivis paglābās pēdējās spēles minūtē no 1-3 izraujot uzvaru pamatlaikā ar 4-3. 1/4finālā vienīgo sauso uzvaru izcīnīja R.Pukinskis pārliecinoši apspēlējot S.Kalniņu, pārējos pāros vajadzēja visas 5 spēles. Tā pie grūtām uzvarām tika E.Caics, Mat.Saulītis un R.Sternāts uzvarot attiecīgi D.Ziemeli, J.Zaharovu ( neizdevās turpināt uzvaras gājienu pēc 1.vietas apļa turnīrā ) un K.Balodi. 1/2finālā pie pārliecinošas uzvaras ar 3-0 tika E.Caics uzvarot R.Pukinski, bet R.Sternāts jau nopļāva trešo inčukalnieti - šoreiz Matīsu Saulīti. Tik pat pārliecinoši bija abi fināli - par 3.vietu daudz labāks par savu oponentu bija R.Pukinskis, bet E.Caics beidzot apstādināja R.Sternāta lidojumu. Pirmais sešinieks sarindojās šādi - 1.v. Edgars Caics, 2.v. Raivis Sternāts, 3.v. Raivis Pukinskis, 4.v. Matīss Saulītis, 5.v. Jevgēnijs Zaharovs, 6.v. Sandis Kalniņš.

Bez vadošajiem spēlētājiem!!!
Kamēr, diezgan ierasti aizsākās jaunā sezona un no malas ar neapbruņotu aci nesaskatām problēmas ir sācies šis cikls, tomēr nevarēju neizpaust šo svarīgo informāciju. Pēc pašreizējiem notikumiem jau tagad diezgan neskaidra izskatās situācija ar izlasi startam Pasaules čempionātā. Cik noprotams, tad Atis Sīlis turnīros nepiedalīsies veselas sezonas garumā ( devies uz Angliju ). Tas nozīmē, ka viņa izlases rindās Pasaules čempionātā nebūs, jo nebūs izcīnījis vietu tur izejot cauri LRT karuselim. Atliek tikai viens - līdzdalība Pasaules tūres posmos. Kā zināms spēlētājs var sev nodrošināt vietu Pasaules čempionātā, ja PT ietvaros kopvērtējumā ierindojas vadošo 10 spēlētāju pulkā ( tādā veidā nodrošinot arī papildus vietu izlasei OPEN kategorijā ). Tādu iespēju Atis ir izteicis un zinot Ata līmeni viņam tas var izdoties. Jautājums ir tikai tajā - vai Atis spēs piedalīties 3 posmos un ja piedalīsies, tad vai iekļūs 10-iekā? Vēl viena nepatīkama ziņa pienāca no Raivja Pukinska LK 1.posma noslēgumā apbalvošanas laikā par 3.vietu. Arī Raivis ir iecerējis doties uz Angliju strādāt un pašlaik neredz nekādu iespēju līdz sezonas beigām piedalīties kādos turnīros. Skaidrs kā dienā, kad Raivis piedaloties LRT izcīnītu vietu izlasē, bet tagad jautājums jau ir par divu Latvijas pašreizējo TOP-3 spēlētāju nespēlēšanu Pasaules čempionātā. Protams, bez vadošajiem spēlētājiem izlasei tieši OPEN valstu izlašu mačos klāsies ļoti grūti - PČ būs jāaizstāv vismaz 2. izcīnītā vieta pērn.

 

Rezultāti

TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo