• http://www.galdahokejs.lv
  • Meduskoks
  • LSFP
  • Mollers
  • RD IKSD
  • Nano.lv
  • Meller
  • Stiga
  • mentos
  • TabulaRasa
  • LPK
  • Bahlsen
  • Fruittella
  • www.perfettivanmelle.com/
  • IZM
  • Chupachups

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Noslēdzies trešais Latvijas Kausa posms

Rīgā, BJC "Laimīte" uz Latvijas Kausa izcīņas galda hokejā 3.posmu bija ieradušies 80 spēlētāji no Rīgas, Inčukalna, Skrundas, Ventspils, Jēkabpils, Vangažiem, Jūrmalas, Talsiem, Tukuma, Valdlaučiem, Ādažiem un Ugāles.

Sacensību sākums nedaudz aizkavējās, jo daudzi spēlētāji piereģistrējās pašā pēdējā brīdī, tādēļ pārsteidza sacensību organizatorus ar savu daudzskaitlību, jo spēlēt gribētāju bija nedaudz vairāk kā pieejamo spēles galdu. Papildus galdi tika sagādāti un uzstādīti 10-15 minūšu laikā un sacensības varēja sākties.

Visi spēlētāji tika sadalīti atbilstoši pasaules reitingam 4 grupās, kur aizvadīja apļa turnīru. Katras grupas labākie 6, ņemot līdzi savstarpējās spēles, turpināja cīņu 1.līgā, grupu 7.-11.vietu ieguvēji 2.līgā sadalīja 25.-44.vietas, nākamie pieci spēlēja 3.līga, bet pārējie 4.līgā noskaidroja 64.-80.vietu ieguvējus.

4.līgā pirmo vietu izcīnīja Inčukalna GHK pārstāvis Jānis Cureinis, tikai par 2 punktiem apsteidzot ugālieti Elmāru Šefanovski.

3.līgā labākie bija Jēkabpils GHK pārstāvji- apļa turnīra pirmais bija Kristaps Zarinieks, taču izslēgšanas spēļu sērijā viņš piekāpās kluba biedram Artūram Litvinčukam.

Edijs Treigūts (Skrunda), kurš turnīram bija izsēts ar 9.numuru, taču savā grupā palika tikai septītais un bija spiests, lai arī bez pārlieku liekas motivācijas cīnīties par uzvaru 2.līgā, ko arī ieguva, play-off sēfijā uzvarot Viesturu Šmitu (Inčukalna GHK).

1.līgā līdz play-off robežai nedaudz pietrūka Raivim Pukinskim (Skrunda), Kristapam Strazdam (Jūrmala) un rīdziniekiem Romānam Faļkenšteinam (viņam pēdējo divu gadu laikā šis bija tikai 3.turnīrs, taču gadus piecus atpakaļ Romāns bija starp 10 labākajiem Latvijas spēlētājiem) un Artūram Verčinam. Līgas labākie 8 turpināja cīņu izslēgšanas spēlēs (play-off).

1/4 finālā Matīss Saulītis (Inčukalna GHK) sērijā ar 4-1 uzvarēja Jevgēņiju Zaharovu (Skrunda), cits Skrundas pārstāvis- Edgars Mucenieks arī ar 4-1 pieveica rīdzinieku Sergeju Mihejevu. Divos atlikušajos 1/4 fināla pāros bija cīņa starp Rīgu un Inčukalnu. Abos gadījumos rīdzinieki izrādījās prasmīgāki- Raivis Sternāts atspēlējās no 1-3 un uzvarēja Mik.Saulīti, bet Edgars Caics pārspēja Jāni Kalnēvicu. Pēc turnīra E.Caics atzina, ka tieši 1/4 finālā bija interesantākā sērija. Kalnēvics prata uzvarēt ar 3:1 pirmajā spēlē, otrajā spēlē pat ar 4:1. Trešās spēles laikā Caics bija nonācis zaudētājos ar 0:4, bet Kalnēvica "uzvaras gājienam" pienāca beigas- šo spēli Edgars Caics uzvar ar 6:4 un turpmākajās play-off spēlēs vairs nezaudē. 1/2 finālā viņš nepiespiestā gaisotnē ar 4-0 uzvar Raivi Sternātu, bet finālā Edgaru Mucenieku, kurš savā 1/2 finālā ar 4-1 pieveica Mat.Saulīti. 2.vieta Latvijas Reitinga turnīrā ir E.Mucenieka labākais sasniegums. Interesanti, ka savu iepriekšējo labāko rezultātu (4.vieta) viņš sasniedza tieši iepriekšējās sezonas Latvijas Kausa Rīgas posmā.

Sērijā par 3.vietu Raivis Sternāts uzvarēja Matīsu Saulīti.

Labākie 8 kopējā klasē:
1. Edgars Caics
2. Edgars Mucenieks
3. Raivis Sternāts
4. Matīss Saulītis
5. Sergejs Mihejevs
6. Mikus Saulītis
7. Jevgēņijs Zaharovs
8. Jānis Kalnēvics

Veterānu (virs 40 g.v.) vērtējumā 1.vietu izcīnīja Arnis Vītols (Skrunda), 2. Jānis Ķirsis (Rīga), 3. Salvis Skarainis (Talsi).

Dāmām 1.vieta Dārta Ozoliņa (Rīga), 2.vieta Gundega Paķe (Rīga), 3.vieta Ilze Zuče-Tenča (Inčukalna GHK).

Latvijas Kausa izcīņas 4.posms notiks tikai nākamgad- 23.martā, Skrundā. Nākamais Latvijas Reitinga turnīrs būs Rīgas Kauss, 2.decembrī.

Latvijas Reitinga turnīri ir atklātie un tajos var piedalīties jebkurš galda hokeja spēlētājs.

Vairāk informācijas:

Latvijas Kausa sadaļa www.galdahokejs.lv/lk
Rīgas Kauss www.galdahokejs.lv/ro

TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo