• http://www.galdahokejs.lv
  • LPK
  • IZM
  • Meduskoks
  • Chupachups
  • TabulaRasa
  • Fruittella
  • www.perfettivanmelle.com/
  • mentos
  • RD IKSD
  • Nano.lv
  • Mollers
  • Stiga
  • Bahlsen
  • Meller
  • LSFP

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Baltijas čempionāts!

Marta pirmajās izejamās dienās (2. un 3.marts) startēs pirmais Baltijas čempionāts galda hokejā nominācijām – junioriem, senioriem un dāmām, kā arī komandām!

Logo

Jau līdz šim Latvijas čempionātos jau minētajās nominācijās reizi pa reizei ir piedalījušies kaimiņi no Igaunijas, bet šoreiz lieta ir nopietnāka. Sarunās ar lietuviešiem un igauņiem tika pieņemts lēmums pirmo reizi oficiāli aizvadīt Baltijas čempionātu, kurā piedalīsies visu triju Baltijas valstu pārstāvji! Cerams, ka tas nebūs tikai vienreizējs pasākums un tradīcija turpināsies. Ir atsevišķas nominācijas, kurās igauņiem (junioru konkurencē) un it īpaši leišiem būs grūti konkurēt ar Latvijas pārstāvjiem. Tomēr, lai paceltu reģiona līmeni un sacensības padarītu interesantākas tika pieņemts lēmums startēt kopīgās sacensībās. It īpaši par labu tas varētu nākt Lietuvas pārstāvjiem, kuriem vēl daudz jāapgūst galda hokeja lauciņā. Nevarētu teikt, ka igauņi būtu diži lielāka galda hokeja nācija par Lietuvu, bet tur vismaz 7-8 regulāri spēlējošie galda hokejisti ir klasi pārāki par dienvidu kaimiņiem.

Baltijas čempionāts, varētu teikt, neradās ne no kā – tas notiks uz Latvijas čempionāta pamatiem – faktiski Baltijas čempionāta laikā, izņemot no kopējā saraksta lietuviešus un igauņus, tiks noteikta arī vietu secība Latvijas čempionātā minētajās nominācijās. Oficiāla Baltijas čempionāta aizvadīšana prātā jau bija pasen, bet nobrieda šogad. Kontaktējoties ar Lietuvas pusi no sākuma bijusi doma par Baltijas čempionātu OPEN klasē, aizvadot katrā valstī pa vienam posmam, bet reāli ir sākts ar mazumiņu – ar nomināciju un komandu sacensībām, kurām, kā jau minēts, jākļūst par tradīciju.

Kā zināms, čempionāts notiks Inčukalnā un pēc līmeņa noteikti neatpaliks no pērnā gada čempionāta. Sacensības risināsies tajā pašā sporta kompleksā ar visām ērtībām – būs ērtas ģērbtuves ar dušām, pēc sacensībām gribētāji varēs apmeklēt baseinu un saunu, kā jau vienmēr uz vietas darbosies kafejnīca. Sacensībās tiks izmantoti Meduskoks galdi, rezultātus varēs vērot tiešraidē un var būt pat būs iespēja tiešraides vērot internetā!

Nomināciju čempionātiem, kā jau pēdējā laikā ir ierasts, būs augsta likme – Veterānu čempions (tieši Latvijas čempionāta ieskaitē) jau savlaicīgi varēs krāvāt čemodānu uz Pasaules čempionātu. Bet Dāmu un Junioru čempioni var parādīt LGHF Valdei, ka tieši viņi ir cienīgi ieņemt vietu izlases sastāvā (sk. par izlases sastāva noteikšanu). Tātad, likme būs ļoti augsta un tā nav slikta ideja, kā papildus var noteikt izlases pārstāvi. Lai kļūtu par čempionu topošajam uzvarētājam nāksies kārtīgi pasvīst – jāiziet cauri kvalifikācijai ( apļa turnīram, junioriem arī jāspēlē līgās ) un jāuzvar izslēgšanas spēlēs, bet, ja vēl topošais uzvarētājs neiekļaujas starp reitinga 2 vadošajiem spēlētājiem, tad spriedze būs vēl lielāka. Tādu čempionu uz Pasaules čempionātu nebūs kauns sūtīt.

Sacensībās būs arī viens papildinājums! Pirmajā dienā, kad tiks izspēlētas nominācijas, atsevišķs turnīrs būs arī OPEN klases spēlētājiem (noteikti starp līdzjutējiem, treneriem un komandu pārstāvjiem tādi būs, turklāt varēs labi iesildīties nākamajai dienai, kad notiks komandu mači) !

Labākie sacensību dalībnieki, protams, tiks apbalvoti ar kausiem, medaļām, diplomiem, prezentācijas balvām.

Uzmanību!!! Tā pat kā pērn arī šogad visiem dalībniekiem jābūt maiņas apaviem – vai nu čības, vai nu sporta apavi. Kurpes un citi apavi nederēs! Derēs arī zeķes.

Plānotais sacensību grafiks:

Sestdiena, 2.marts Dāmu, senioru un junioru čempionāts

10.00 startē dāmu čempionāts (reģistrēšanās no pulksten 9.15 – 9.50);

Dāmu čempionāta izspēles principi:apļa turnīrs, 8 labākās spēlē play-off , pārējās ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus spēlē papildus apļa turnīru.

11.00 startē senioru čempionāts (reģistrēšanās no pulksten 9.15 – 10.45);

Senioru čempionāta izspēles principi: apļa turnīrs, 8 labākie spēlē play-off , pārējie ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus spēlē papildus apļa turnīru. Tā kā senioriem būs daudz brīvā laika, tad, ja kāds no igauņu vai lietuviešu senioriem iekļūs play-off, tad no sākuma tiks izspēlēts Latvijas čempionāta play-off (lai noteiktu trešo senioru Pasaules čempionātam ) un pēc atelpas brīža ( tas būs tik garš, cik paši seniori uzskatīs par vajadzīgu) tiks spēlēts Baltijas čempionāta play-off!

11.00 startē speciālais OPEN klasei domātais turnīrs (reģistrēšanās no pulksten 9.15 – 10.45). Tajā arī būs balvas – kausi, diplomi un prezentācijas balvas.

Aptuveni ap 14.00 – 14.30 startē juniori (starts atkarībā no dāmu čempionāta beigām!). Tātad uz pulksten 14.00 visiem jābūt gataviem spēlēt. Reģistrācija no pulksten 9.15 – 13.30!

Junioru čempionāta izspēles principi: grupu turnīrs, līgas, play-off.

Svētdiena, 3.marts Komandu čempionāts

10.00 startē komandu čempionāts (reģistrēšanās no pulksten 9.15 – 9.50).

Komandu turnīrā pieteikumā var būt 5 spēlētāji  -  4 no tiem spēlē un viens var būt rezervē! Komandas drīkst veidot no diviem klubiem ar norunu, ja no otra kluba nav spēlētājs, kurš Pasaules reitingā ir augstāk par 200.vietu! Trešo klubu komandu veidošanā iesaistīt nedrīkst!

Iepriekšpieteikšanās!

Iepriekšēja pieteikšanās gan nominācijām, gan OPEN klases spēlētājiem, gan komandām notiek līdz 28.februārim pulksten 22:00 uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.!

Individuāliem turnīriem jānorāda vārds, uzvārds, dzimšanas gads un pārstāvniecība, komandām papildus jāatzīmē komandas kapteinis!

Dalības maksa – katram individuāli Ls 3 (dienā)

Gaidam pieteikumus!

TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo