• http://www.galdahokejs.lv
  • Chupachups
  • RD IKSD
  • www.perfettivanmelle.com/
  • Meller
  • TabulaRasa
  • mentos
  • Stiga
  • Fruittella
  • Mollers
  • Meduskoks
  • IZM
  • LPK
  • LSFP
  • Bahlsen
  • Nano.lv

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Inčukalns CHALLENGE 2012

Jau 7. reizi tika aizvadīts Inčukalna Galda hokeja kluba ikgadējais Ziemassvētku turnīrs Inčukalns CHALLENGE 2012, kurā izspēles principi ir par tradīciju kļuvusī sistēma ar pagarinājumiem.
IGHK logo
Turnīrā visi dalībnieki spēlē tikai vienu kārtu, proti, apļa turnīru. Spēles uzvarētājs saņem 3 punktus, zaudētājs 0 punktus, bet neizšķirti nospēlējušie savam punktam papildus var pieskaitīt vēl vienu, ja uzvarēs spēles pagarinājumā, kurš tiek izspēlēts uzreiz pēc izspēlētās kārtas. Jāsaka, ka šogad tika izspēlēts ļoti maz pagarinājumu (tikai 18 spēles beidzās ar neizšķirtu rezultātu pēc kurām sekoja nepieciešamais pagarinājums). Aizstāvēt savu pērn izcīnīto titulu izdevās Edgaram Saulītim. Par uzvaru augšgalā izvērtās ļoti sīva cīņa, par ko galarezultātā liecina tikai 5 punktu starpība starp 6 labākajiem turnīra spēlētājiem! Viena lieka uzvaras tiesa pavisam noteikti pēdējās kārtās jebkuram no vadošā sešinieka spēlētājiem varēja pavērt vietu trijniekā. Viss pirms sacensībām pēc iepriekšējās pieteikšanās (pieteicās 31 dalībnieks) uz starta sestdienas rītā izgāja 27 galda hokeja piekritēji. Sacensībās pēc aptuvenas pusdistances veikšanas (14 izspēlētām kārtām) bija paredzēta atpūtas pauze.

Pēc 14 nospēlētājām kārtām par līderiem ar 39 punktiem bija izvirzījušies Sandis Kalniņš un Didzis Ziemelis (abiem tikai pa 1 zaudējumam), viņiem sekoja Edgars Saulītis ar 37 punktiem un Matīss Saulītis ar 36 punktiem. Pārējie bija atpalikuši nedaudz tālāk – Jānim Kalnevicam un Mikum Saulītim pa 33 punktiem, Ilzei Zucei-tenčai 32 punkti un Haraldam Galam 30 punkti. Jāpiemin, ka mačos startēja gandrīz viss kluba augšgals ar vienu izņēmumu – nebija Kārļa Baloža, kā arī dažs labs no vidusdaļas spēlētājiem.

Līdz pat 20.kārtai par līderi turējās Sandis Kalniņš, kurš joprojām bija zaudējis tikai 1 spēlē (izcīnītas 19 uzvaras) un bija savācis 57 punktus. Tāpat zaudējuma rūgtumu pēc atpūtas nebija piedzīvojuši nedz Edgars Saulītis – 55 punkti, nedz arī Matīss Saulītis – 54 punkti. Savu pozīciju ar vidējā līmeņa spēlētājiem nedaudz zaudēja Didzis Ziemelis – 52 punkti. Pa 51 punktam bija savākuši Jānis Kalnevics un Mikus Saulītis.

Un tad varēja sākties pats interesantākais – izšķirošās kārtas. Pirms apļa turnīra visi spēlētāji, kā jau parasti mačos tiek sastādīti pēc Pasaules reitinga un pēc tādas sistēmas starp vadošajiem spēlētājiem izšķirošās spēles saskrien apļa turnīra vidusdaļā un nobeigumā. Savus vadības grožus ar nesekmīgu turpinājumu atdeva Sandis Kalniņš, pat vairāk - ar 3 zaudējumiem (viena uzvara, kaut vai pagarinājumā dotu 3.vietu) pēc kārtas nepietika vietas uz goda pjedestāla, bet kārtu pirms 3 zaudējumiem viss aizsākās ar punkta uzdāvināšanu Ilzei Zucei-Tenčai (izcīnīta uzvara pagarinājumā). Daudz stabilāk apļa turnīra beigas nospēlēja Edgars Saulītis (3 zaudēti punkti) un Didzis Ziemelis9 3 zaudēti punkti) un Jānis Kalnevics (2 zaudēti punkti). Tādā pašā secībā šis trijnieks arī sarindojās noslēgumā. Viena no pēdējām izšķirošajām spēlēm, kuravarēja ietekmēt uzvarētāja noteikšanu notika priekšpēdējā kārtā (pēdējās 2-3 kārtās vadošajiem spēlētājiem nācās spēlēt arī pret apakšējo galu un savākt vieglus 3 punktus), kad savā starpā tikās Edgars Saulītis un Matīss Saulītis, kurā ar 4-3 pret uzvarēja Edgars. Jau spēlēs sākumā pārliecinošā vadībā izvirzījās Edgars un Matīsam nepietika laika, lai beigās kaut ko vērstu par labu. Jebkādas Matīsa uzvaras gadījumā (pamatlaikā vai pagarinājumā) par uzvarētāju ieceltu tieši Didzi Ziemeli! Savukārt 4.vietu negaidīti izrāva Haralds Gals, kurš vēl pēc 20.kārtas ar 48 punktiem atradās tikai 7.pozīcijā un no līdera atpalika par 9 punktiem, jo bija veicis 16 uzvarētu spēļu sēriju (pamatlaikā), tai skaitā noslēgumā pār Sandi Kalniņu, Edgaru un Matīsu Saulīšiem. Bet ar to nepietika vietai uz goda pjedestāla, jo par sevi lika manīt 4 zaudējumu sērija no 7.-10.kārtai.

Galarezultātā noslēgums vadošajās pozīcijās izskatījās šādi: Edgars Saulītis – 70 punkti, Didzis Ziemelis – 69pk., Jānis Kalnevics – 67pk., Haralds Gals un Matīss Saulītis pa 66 punktiem un Sandis Kalniņš – 65 punkti.

Junioru pozīcijās dominēt turpina jaunais vilnis – Filips Buhtujevs – 58 punkti, Kaspars Kuharjonoks – 45 punkti un Rainers Kalniņš – 42 punkti.

Jaunāko junioru grupā uzvaru svinēja Rainers Kalniņš, kuram sekoja Aigars Romals un Regnārs Krēsliņš. Dāmu konkurencē 1.vieta Ilzei Zucei-Tenčai, aiz viņas Marisa Gobiņa un Anete Baltgaile.

Sacensībās, kā jau katru gadu, neatkarīgi no ieņemtās vietas visi dalībnieki saņēma Ziemasvētku balvas. Labākie tika apbalvoti ar kausiem un oriģināliem diplomiem. OPEN klases 3 labākie tika arī pie Ziemassvētku karstvīna. Kā jau ierasts pēc apbalvošanas visi ēda pasūtīto kliņģeri un dzēra tēju un baudīja arī citus līdzi atnestos gardumus.
Izmantojot iespēju, Inčukalna Galda hokeja klubs novēl visiem galda hokeja faniem priecīgus un gaišu Ziemassvētkus, kā arī veselību un izturību Jaunajā gadā!


TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo