• http://www.galdahokejs.lv
  • Fruittella
  • Meller
  • Chupachups
  • RD IKSD
  • LSFP
  • Nano.lv
  • Stiga
  • Mollers
  • Meduskoks
  • mentos
  • LPK
  • TabulaRasa
  • Bahlsen
  • www.perfettivanmelle.com/
  • IZM

MŪSU PARTNERI


stiga

mentos

chupachups

valsts sportam
Rīgas Dome IKSD


LSFP logo

Inčukalna čempionāts


Sesto reizi pēdējo 7 gadu laikā!

Ar iesildīšanos pirms 19.Latvijas čempionāta galda hokejā 23.februārī, tika aizvadīts 19.Inčukalna čempionāts! Inčukalnieši var palepoties, ka vietējā novada un Inčukalna GHK rīkotais čempionāts ir viens no vecākajiem turnīriem Latvijā, turklāt 1.Inčukalna čempionāts tika aizvadīts pusotra mēneša agrāk kā 1.Latvijas čempionāts. Vienīgais dzīvais Latvijas turnīrs, kurš norisinās vēl šobaltdien (katru gadu kopš pirmās reizes), un ir vecāks par abiem minētajiem, ir Pasaules tūres posms Rīgas kauss!

19.čempionāts pulcēja 28 vietējā mēroga spēlētājus un kā jau ierasts tajā piedalījās vairāki vecā kaluma pārstāvji ar visiem brāļiem Saulīšiem, tēvu un dēlu Kalniņiem, Jāni Kalnevicu un Haraldu Galu priekšgalā, kā arī ar jaunās paaudzes junioriem un tikai tagad galda hokeja ābeci apgūt sākušajiem debitantiem.

Pērnā gadā atkaroto čempiona titulu izdevās aizstāvēt Matīsam Saulītim, kuram pēdējo 7 gadu laikā tas bija jau 6 panākums! Ar nožēlu jāpiebilst, ka kādreizējais Eiropas junioru čempions Matīss Saulītis pašlaik reti uzspēlē lielākas nozīmes turnīros, kas viņam ļautu kvalificēties Pasaules vai Eiropas čempionātam. Tieši fināla sērijā varēja redzēt, ka pulveris pat bez regulāras spēlēšanas un trenēšanas ir sauss!

Grupu un līgu turnīrs. Čempionāts tika aizvadīts pēc ierastās shēmas – 3.kārtās, ar grupu un līgu turnīru un izslēgšanas spēlēm noslēgumā.                                                                                        

Lai kvalificētos 1.līgai savā grupā bija jāieņem 1.-5.vieta. Vienīgais pārsteigums notika A grupas ietvaros, kurā no augstāk izsētajiem spēlētājiem 1.līgā neiekļuva Roberts Līvmanis – viņu negaidīti grupā apsteidza pēdējā laikā vāji spēlējošais Markuss Ābele. Visu izšķīra savstarpējā spēle, kurā ar 5-1 pārāks bija Markuss, savukārt Roberts nespēja iegūt nevienu punktu no pārējiem 1.-4.vietas ieguvējiem grupā.

Spēlēs par vietām noslēguma tabulā 2.līgā 13 dalībnieku konkurencē prognozējami uzvaru izcīnīja Roberts Līvmanis (ar vienu zaudētu punktu), bet 2.vietā ierindojās RailendsKuhaļskis. 3.vieta un uzslavas par spēli 7-gadīgajam Raineram Neijam!

1.līgā 15 dalībnieku konkurencē drošu uzvaru apļa turnīrā izcīnīja Rainers Kalniņš (24 punkti) tādējādi skaidri norādot uz dienas mērķi! Ilgi laiku uz vietu play-off bija 12 pretendentu (jāiekļūst starp 8 labākajiem). Noslēguma fāzē to skaits samazinājās līdz 9. Turnīra tabulā uzreiz aiz Rainera kā nākamie 3 ierindojās brāļu Saulīšu trio – Edgars un Matīss (pa 20 punktiem) un Mikus Saulītis (19punkti). Sekoja apļa turnīru speciālists Jānis Kalnevics, kurš savu statusu šoreiz neapliecināja (arī 19 punkti). Par patīkamu pārsteigumu parūpējās Roberts Suharevs juniors un Ralfs Paeglis ieņemot attiecīgi 6.un 7.vietu ar izcīnītajiem 17 punktiem. Kā pēdējais vietu play-off ieņēma vecmeistars Sandis Kalniņš ar 16 punktiem. Tik pat punktu vēl vienam vecmeistaram Haraldam Galam, bet finiša spurts bija novēlots un ar zaudējumu savstarpējās spēlē Haralds palika ārpus izslēgšanas spēlēm.

4-0 vietā 2-4! Ar prognozējamām uzvarām 3 pāros savu pirmo kārtu pārvarēja izteikti favorīti.                                                                                                                                                       Edgars Saulītis sērijā ar 4-0 uzveica Ralfu Paegli. Vienīgā aizķeršanās Edgaram sanāca pagarinājuma pieļaušana, tomēr arī tajā viņš bija pārāks.                                                                                               Viena aizķeršanās sanāca topošajam čempionam Matīsam Saulītim – uzvara sērijā ar 4-1 pār Robertu Suharevu junioru. To pašu spēli Matīss zaudēja pagarinājumā.                                    Vēl vienā pārī tikās tēvs un dēls Kalniņi. Ja pērn 1/2finālā tieši Sandis aizšķērsoja ceļu dēlam Raineram izraujot uzvaru smagā cīņā ar 4-3, tad šoreiz sēriju pārliecinoši uzvarēja favorīts – Rainers Kalniņš. Sēriju ar pārliecinošām uzvarām iesāka un pabeidza Rainers. Vienīgā iespēja aizķerties Sandim bija 2, 3 un 4 spēlēs, kurās allaž atradās vadībā, bet tikai vienā spēja to nosargāt un vēl vienā zaudēja pagarinājumā.

1/2finālā Rainers turpināja Rīgas kausā un Latvijas kausā iesākto – citu favorītu atstādināšanu no sacensībām. Šoreiz no Rainera rokas krita Jānis Kalnevics un arī pārliecinoši uzvarot sērijā ar 4-1.                                                                                                          Otrajā pārī varēja vērot saldo ēdienu – brāļu Edgara un Matīsa Saulīšu cīņu, kuri, lai noteiktu uzvarētāju izspēlēja maksimālo spēļu skaitu -7. Sērijas 2, 3, 4, 5 un 6 spēlēs bija nepieciešami pagarinājumi! Ironiski, bet tieši uzvaras pamatlaikā nodrošināja Matīsam iekļūšanu finālā. Abas uzvaras pamatlaikā izcīnītas 1 un pēdējā, 7 spēlē!

Acīm redzot spēlē par 3.vietu vairāk motivēts bija Jānis Kalnevics uzveicot Edgaru Saulīti ar 3-0. Finālā, kā jau tas bieži gadās neiztika bez dramatisma pilniem notikumiem. Teorētiski sēriju pat ar 4-0 varēt varēja Rainers Kalniņš, bet avīzēs, kā zināms ‘’gandrīz’’ neraksta.

Sērijas hronoloģija no Rainera skatu punkta:                                                                                                                                                       1 spēli uzvar Rainers Kalniņš un izvirzās sērijā vadībā ar 1-0                                                                    2 spēlē Rainers neilgi pirms spēles beigām atrodas vadībā ar 3-1, tomēr ļauj Matīsam samazināt rezultātu līdz 2-3, tad pasīvi nospēlējot aizsardzībā ļauj Matīsam izpildīt izgājienu un jau klusuma brīdī Matīss izrauj neizšķirtu 3-3. Tālāk jau ķēdes reakcija spēlē – 4-3 uzvara pagarinājumā un sērijā 2-0 vietā ir 1-1.                                                                           3 spēlē ar 4-1 uzvar Rainers un izvirzās vadībā 2-1, bet varēja būt 3-0! 4 spēlē Rainers atkal kontrolē notikumus laukumā esot vadībā. Jau atkal īsu brīdi pirms spēles Rainers ir vadībā ar 3-2, bet tad pēdējās sekundēs nospēlē pasīvi aizsardzībā – Matīsa mestā ripa pēc kombinācijas kreisais-centra uzbrucējs pat netrāpa pa vārtiem, tomēr pēc atsitien no apmales ripa atrod ceļu atpakaļ un ar atkārtotu centra figūriņas metienu Matīss izrauj pagarinājumu! Tajā atkal pārāks ir Matīss un sērijā 4-0 vietā sanāk 2-2!  5 un it īpaši 6 spēlē Matīss jau agri iegūst lielu pārsvaru un nosargā čempiona titulu!

Noslēgumā, kā jau ierasts tika apbalvoti visu nomināciju labākie spēlētāji, veikta loterija, ēsts kliņģeris un uzdzerta tēja! 

Junioru konkurencē labāko trijnieks izskatījās šādi: 1.v. Rainers Kalniņš, 2.v. Roberts Suharevs, 3.v. Ralfs Paeglis.

Junioriem U-13 grupā uzvara Tomam Baumanim. 2.vietā pateicoties iekļūšanai 1.līgā ierindojās Markuss Ābele, trešais finišēja 2.līgas uzvarētājs Roberts Līvmanis.

Debitantiem (piedalās pirmo reizi Inčukalna čempionātā) uzvara turnīra jaunākajam dalībniekam Raineram Neijam. 2.vieta Krišjānim Kurzemniekam, bet 3.vieta Jēkabam Svilim.

Sieviešu konkurencē par čempioni kļuva Margarita Ābele aiz sevis atstājot Katrīnu Gailīti.

Jau pēc nedēļas, 2.martā Latvijas labākie meistari sabrauks uz Latvijas čempionātu OPEN klasē. Piespiedu kārtā pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē čempionāts nebūs kā noslēdzošais sezonas lielais turnīrs, jo to koriģē Pasaules tūre.


Rezultāti
Vietas


FOTO

TURNĪRU KALENDĀRS

KALENDĀRS TABULĀ
RK logo